تور
متفرقه

مهاجرت آسان متخصصان به استرالیا

برای مهاجرت به استرالیا روش‌های مختلفی وجود دارد؛ می‌توانید در این کشور سرمایه‌گذاری کنید، با هدف ادامه تحصیل اقامت بگیرید یا ویزای ازدواج دریافت کنید. بااین‌حال روش ساده‌تری هم به نام مهاجرت کاری وجود دارد. در این مقاله با ویزای 189 و 190 استرالیا آشنا خواهید شد که برای مهاجرت متخصصان صادر می‌شوند و دریافت آن‌ها آسان‌تر از سایر روش‌ها است؛ اگرچه قوانینی دارد که پیش‌از اقدام باید بدانید. در ادامه با این قوانین نیز آشنا خواهید شد.

مهاجرت متخصصان به استرالیا

ویزاهای مناسب برای مهاجرت متخصصان به استرالیا

دولت استرالیا به منظور جذب نیروی کار جوان و ماهر، برای اقامت این افراد ویزای جداگانه‌ای در نظر گرفته است. کسانی که در مشاغل مد نظر این کشور مهارت داشته باشند، می‌توانند برای دریافت این ویزا اقدام کنند. ویزای کاری امکان اقامت دائم در کشور استرالیا را فراهم می‌کند و مزایای زیادی دارد؛ از جمله:

  • امکان اخذ پاسپورت پس از 4 سال اقامت؛
  • بهره‌مندی از قانون کار و خدمات مانند سایر شهروندان استرالیایی؛
  • بهره‌مندشدن از هزینه پزشکی رایگان؛
  • تحصیل رایگان برای فرزندان زیر 12 سال؛
  • امکان دریافت وام 30 ساله خانه با سود 4 درصد.

این‌ها تنها بخشی از مزایای مهاجرت کاری و اقامت در استرالیا است، در فرایند ثبت‌نام ویزا با مزایای بیشتری نیز آشنا خواهید شد. پس اجازه دهید اکنون از این بحث عبور کنیم و به بررسی روش‌های مهاجرت کاری بپردازیم.

مهارت های شغلی مناسب برای مهاجرت به استرالیا

معرفی ویزاهای 190 و 189 استرالیا برای متخصصان

ویزای 189 استرالیا نوعی ویزای اقامت دائم برای کارگران ماهر خارجی است. برای دریافت این ویزا نیازی به اسپانسر یا دعوت‌نامه ایالتی ندارید و فقط با توجه به معیارهای امتیازبندی و کسب حداقل 65 امتیاز، می‌توانید از آن بهره‌مند شوید. امتیازات هر فرد بر اساس سن، تحصیلات، تجربه کاری، سطح زبان انگلیسی و سایر موارد تعیین می‌شوند. با دریافت این ویزا، متقاضی و خانواده‌اش می‌توانند به‌طور دائم در استرالیا اقامت کنند و انتخاب محل زندگی‌شان هم به خودشان واگذار می‌شود.

ویزای 190 استرالیا شباهت زیادی با نوع 189 دارد، با این تفاوت که برای دریافت آن باید توسط یک دولت ایالتی یا منطقه‌ای در استرالیا نامزد شده باشید. با دریافت این ویزا در سیستم امتیازدهی 5 نمره بیشتر دریافت می‌کنید. در ادامه درمورد روش دریافت دعوت‌نامه و نامزدشدن توسط ایالات بیشتر صحبت می‌کنیم.

شرایط و الزامات ویزاهای 190 و 189 استرالیا

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، برای دریافت ویزای 189 باید ابتدا 65 امتیاز در سیستم امتیازدهی ویزای استرالیا دریافت کنید. به معیارهای دریافت امتیاز اشاره کردیم؛ اکنون می‌خواهیم 3 معیار اصلی امتیازدهی را در قالب جداولی جداگانه بررسی کنیم:

سن
18 تا 24 سال 25 امتیاز
25 تا 32 سال 30 امتیاز
33 تا 39 سال 25 امتیاز
40 تا 44 سال 15 امتیاز
45 سال به بالا 0 امتیاز
سطح زبان انگلیسی
Competent English 0 امتیاز
Proficient English 10 امتیاز
Superior English 20 امتیاز
تجربه کاری
خارج از استرالیا
3 تا 5 سال 5 امتیاز
5 تا 8 سال 10 امتیاز
8 تا 10 سال 15 امتیاز
داخل استرالیا
1 تا 3 سال 5 امتیاز
3 تا 5 سال 10 امتیاز
5 تا 8 سال 15 امتیاز
8 تا 10 سال 20 امتیاز

در جدول‌های بالا با مهم‌ترین معیارهای امتیازبندی برای مهاجرت به استرالیا آشنا شدید. البته معیارهای دیگری مانند تحصیلات شغلی هم وجود دارند که در بالاترین سطح می‌تواند 20 امتیاز برای شما به همراه داشته باشد. برای آشنایی بیشتر و مشاهده کامل معیارها می‌توانید از سایت گروه مهاجرتی پاسارگاد که به‌طور تخصصی در حوزه اقامت دائم و موقت در استرالیا فعالیت می‌کند، دیدن کنید.

امتیازدهی به متقاضیان ویزای 190 هم معیارهای مشابهی دارد، با این تفاوت که پیش از دریافت ویزا باید یکی از ایالت‌های استرالیا شما را نامزد اعلام کند. به‌این‌منظور باید به‌صورت جداگانه برای ایالت مد نظر خود درخواست ارسال کنید. در صورت تایید می‌توانید مراحل بعدی درخواست ویزا را دنبال کنید. در ادامه با این مراحل آشنا می‌شوید.

مراحل درخواست ویزای 189 استرالیا برای متخصصان

برای دریافت ویزای 189 استرالیا کافیست مراحل زیر را انجام دهید:

  1. بررسی امتیازات: پیش‌از اینکه اقدام کنید، ابتدا به‌طور سرانگشتی امتیازتان را محاسبه کنید. اگر حداقل 65 امتیازی را داشتید، آنگاه شانس دریافت ویزا خواهید داشت و می‌توانید مراحل اصلی را آغاز کنید.
  2. کسب مهارت: برای دریافت مهاجرت کاری باید مهارتی داشته باشید که در کشور استرالیا مورد نیاز باشد. با استفاده از خدمات مشاوره مهاجرت بررسی کنید که آیا نوع و سطح مهارت کنونی شما برای گرفتن ویزا مناسب است یا خیر.
  3. ثبت علاقه‌مندی: از سیستم انتخاب مهارت (Skill Select) برای ثبت علاقه‌مندی خود استفاده کنید و جزئیات مربوط به مهارت‌ و صلاحیت‌ خود را در آن ارائه دهید.
  4. دریافت دعوت‌نامه: اگر مهارت انتخاب‌شده مورد تایید باشد، دعوت‌نامه‌ای دریافت خواهید کرد.
  5. ارسال درخواست ویزا: حداکثر تا 60 روز پس از دریافت دعوت‌نامه فرصت دارید درخواست ویزای خود را تکمیل و ارسال کنید.
  6. تکمیل مدارک پزشکی: آزمایشات پزشکی مورد نیاز را انجام دهید و نتایج را به پرونده ویزای خود اضافه کنید.
  7. منتظر بمانید: اداره مهاجرت استرالیا مدارک شما را بررسی می‌کند و نتیجه نهایی را متعاقباً اعلام خواهد کرد.

مراحل درخواست ویزای 190 استرالیا برای متخصصان

مراحل دریافت ویزای 190 استرالیا تقریبا با همتای 189 خود یکسان است؛ البته با یک تفاوت کوچک: پس از ثبت علاقه‌مندی خود، باید به‌دنبال دریافت نامزدی از یک ایالت استرالیا باشید. ایالت‌های مختلف این کشور نیازها و قوانین متفاوتی دارند. برای درک بهتر این موضوعات می‌توانید به وب‌سایت رسمی هر ایالت مراجعه کنید و ضمن بررسی قوانین، درخواست نامزدی خود را برای ایالات مد نظرتان ارسال کنید.

مقایسه ویزای 190 و 189 استرالیا برای مهاجرت متخصصان

به تفاوت اصلی میان ویزای 190 و 189 استرالیا بارها اشاره کرده‌ایم. برای دریافت ویزای 189 نیاز به هیچ‌گونه دعوت‌نامه‌ای از سوی ایالات منطقه‌ای وجود ندارد. با این ویزا می‌توانید به‌طور آزادانه در هر کجای استرالیا ساکن شوید و کار کنید. این در حالی است که پیش‌نیاز دریافت ویزای 190، نامزدشدن از سوی حداقل یکی از ایالات استرالیا است. برای دریافت این نامزدی باید مهارت‌های شما پاسخگوی نیاز خاص همان ایالت باشد؛ همچنین اطلاعات شما هم باید با قوانین آن ایالت سازگار باشد.

تفاوت دیگری که میان دو نوع ویزای متخصصان وجود دارد، نوع شغل است. در ویزای 189 فعالیت شما باید منطبق با فهرست مهارت‌های استراتژیک میان‌مدت و بلندمدت استرالیا (MLTSSL) باشد؛ درحالی‌که برای دریافت ویزای 190 باید مهارت‌های مورد نیاز هر ایالت را داشته باشید. معمولاً فهرست‌های ایالتی طیف وسیع‌تری از مشاغل را در بر می‌گیرند. در ادامه با شماری از این مشاغل آشنا می‌شوید.

فرصت های شغلی در استرالیا

فرصت‌های شغلی در استرالیا برای متخصصان

مشاهده کردید که یکی از تفاوت‌های کلیدی میان ویزای 189 و 190، لیست مشاغل است. اکنون که بحث دراین‌باره به میان آمد، اجازه دهید مشاغل مورد نیاز در استرالیا را نیز معرفی کنیم:

حوزه‌های شغلی مورد نیاز در استرالیا

استرالیا نیازهای شغلی بسیاری دارد و متخصصان ماهر در حوزه‌های مهندسی، تکنولوژی، پزشکی، فناوری اطلاعات، آموزش، خدمات اجتماعی، ساختمانی و بازرگانی را با آغوش باز می‌پذیرد. کافیست افراد باتجربه در این حوزه مهارت‌های زبان انگلیسی خود را تقویت و برای موقعیت‌های شغلی مناسب اپلای کنند.

فرصت‌های شغلی برای متخصصان در رشته‌های مختلف

اگر معرفی حوزه‌های شغلی کافی نبود، اجازه دهید کمی با جزئیات بیشتر، مشاغل مورد نیاز را در کشور استرالیا بررسی کنیم:

  • حوزه مهندسی و تکنولوژی:
    • مهندس عمران
    • مهندس مکانیک
    • مهندس برق
    • مهندس سازه
    • مهندس معدن
  • حوزه سلامت و پزشکی
    • پزشک عمومی
    • پرستاری
    • تکنسین آزمایشگاه
    • فیزیوتراپیست
    • روانشناس
  • حوزه کامپیوتر و فناوری اطلاعات
    • مهندس نرم‌افزار
    • مهندس سیستم
    • مهندسی تحلیل داده‌های کسب‌وکار
    • برنامه‌نویس
    • تکنسین شبکه
  • حوزه ساخت‌وساز و بازرگانی
    • مدیر پروژه ساختمانی
    • نجار
    • برقکار
    • لوله‌کش
    • آجرکار
  • حوزه آموزش و خدمات اجتماعی
    • معلم راهنمایی
    • مددکار اجتماعی
    • مددکار بهزیستی

آنچه مشاهده کردید تنها بخشی کوچکی از مشاغل مورد نیاز در استرالیا است. برای آشنایی بیشتر می‌توانید به وب‌سایت رسمی مهاجرت و اقامت استرالیا مراجعه فرمایید.

چالش های مهاجرت به استرالیا

چالش‌ها و نکات کلیدی در فرایند مهاجرت به استرالیا برای متخصصان

اگر تابه‌اینجای مقاله را مطالعه کرده‌اید، تقریباً هر آنچه را باید برای مهاجرت کاری به استرالیا بدانید، آموخته‌اید. در ادامه چالش‌ها و نکاتی را معرفی می‌کنیم که دانستن آن‌ها باعث تجربه مهاجرتی موفق می‌شود.

  1. رقابت بالا، شانس قبول‌شدن درخواست‌ها را کاهش داده است؛ پس برای موفقیت نباید به امتیاز حداقلی 65 بسنده کنید. هدف شما باید کسب بالاترین امتیاز ممکن باشد.
  2. هزینه‌های دریافت ویزای متخصصان برای خود شخص حدود 4700 دلار و برای همراهان او حدود 2400 (بالای 18 سال) یا 1190 دلار (زیر 18 سال) است؛ بنابراین پیش‌از اقدام، ابتدا شرایط مالی خود را بررسی کنید.
  3. تطبیق فرهنگی در کشور مقصد معمولاً کاری دشوار است. توصیه می‌کنیم حتما فرهنگ کشور استرالیا و مناطق مختلف آن را بررسی کنید. سعی کنید از نظر ذهنی خود را برای چنین تغییر بزرگی آماده کنید.
  4. برای مهاجرت حتما از مراکز مشاوره معتبر استفاده کنید. چنین مراکزی با فرایند و چالش‌های مسیر آشنایی دارند و کارتان را بسیار آسان خواهند کرد.
  5. با کمک روانشناس، استرس مهاجرت را مدیریت کنید و حتما از دوستان و آشنایان خود برای این کار کمک بگیرید.

جمع بندی

استرالیا یکی از بهترین مقاصد مهاجرت برای ایرانیان است. در این مقاله با مهاجرت کاری، یعنی آسان‌ترین روش مهاجرت به استرالیا آشنا شدید. توصیه می‌کنیم اگر مهارت‌های شما در این کشور مورد نیاز است، همین حالا برای اخذ ویزای 189 استرالیا اقدام و شرایط خود را بسنجید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا