ارزیابی ملک و دارایی

تور
استان خوزستانایرانگردیشوش

جاهای دیدنی شهر شوش

جاهای دیدنی شهر شوش

در این مقاله از مجله گردشگری دوباره سفر به معرفی جاهای دیندنی شهر شوش خواهیم پرداخت.

شوش یکی از مشهور ترین شهرهای ایران و جزو مهم‌ترین نقاط باستان‌شناسی می باشد. این شهر در فاصله ۱۱۵کیلومتری شمال اهواز در استان خوزستان واقع شده است. این شهر دارای آثاری از قدیمی‌ترین سکونت‌های انسانی میباشد، و در روزگاران گذشته پایتخت چند هزار ساله دولت و تمدن ایلامی ها بوده است. این شهر در ایران باستان نیز دارای اهمیت خاصی بوده ، به طوری که در زمان امپراتوری هخامنشیان به عنوان پایتخت زمستانی انتخاب شده است.

بناهای تاریخی و باستانی، جاذبه‌های طبیعی در کنار اماکن مذهبی شهر شوش را تبدیل به جذاب ترین شهرهای ایران کرده است.

قلعه شوش

آرامگاه دانیال نبی (ع)- شوش

آرامگاه دانیال نبی (ع)در جوار رودخانه شاوور میباشد و هر سال زائران و گردشگران بسیاری را از سراسر جهان جذب میکند. حضرت دانیال (ع) بیش از هفت قرن پیش از میلاد به همراه یهودیانی که در اسارت بابلی‌ها بودند به بین‌النهرین و از آنجا به شوش آمده اند. دانیال نبی (ع) یکی از پیامبران بنی‌اسرائیل میباشد که به دیدار “بخت انصر” پادشاه بابل رفته است.ای

آرامگاه دانیال نبی شوش

کاخ آپادانا شوش

کاخ آپادانا در سالهای۵۲۱  تا ۵۱۵ پیش از میلاد ایجاد ‌شده و جذاب ترین ، مشهورترین و باشکوه‌ترین کاخ‌های شهر شوش به حساب می‌آید. دستور ساخت کاخ آپادانا توسط داریوش بزرگ، پادشاه هخامنشیان بر روی آثار عیلامی‌ها داده شده است. دیوارهای کاخ آپادانا از خشت و ستون‌های آن از جنس سنگ میباشد. از قسمت های مختلف کاخ آپادانا یا داریوش می توان به تالار بار عام، کاخ پذیرایی، دروازه و سه حیاط مجزای مرکزی اشاره کرد. نقش داخلی دیوارهای کاخ با آجرهای رنگارنگ لعاب‌دار که نقش‌های زیبای ماندگاری مانند گل نیلوفر آبی، شیر بالدار، سربازان گارد جاویدان که از شناخته‌شده‌ترین آن‌ها است میباشد.

کاخ آپادانا شوش

قلعه شوش 

قلعه شوش بر روی آکروپل که از بلندترین نقطه تپه‌های این شهر میباشد قرار گرفته است. شکل قلعه ذوزنقه‌ای و همانندقلعه الموت قلعه‌های قرون‌وسطی طراحی‌ شده است. بیشتر ساختمان قلعه را خشت و بقایای باستانی آجرها و خشت‌های دوره‌های مختلف تاریخی که در محوطه باستانی شوش باقی‌مانده بود، تشکیل داده است. در سال ۱۹۸۷ میلادی گروهی از پژوهشگران کشور فرانسه به این شهر آمده بودند، که سردسته‌ی آن‌ها باستان‌شناسی فرانسوی به نام “ژان ماری ژاک دو مورگان” بود. این بنای تاریخی در سال ۱۹۱۲ میلادی بهره‌برداری شد.

قلعه شهر شوش

مقبره دعبل خزاعی

دعبل خزاعی شاعر نامی عرب میباشد که آرامگاه آن در مرکز شهر شوش در نزدیکی مجتمع فرهنگی به همین نام واقع شده است. این شاعر سرشناس و معروف شیعه از مداحان اهل‌بیت در زمان حکومت عباسیان میباشد. روایت است که امام رضا (ع) لباس خود را به ایشان هدیه کرده بودند.

مقبره دعبل خزاعی شوش

موزه شوش

این موزه در کنار قلعه و محوطه باستانی شوش واقع شده است. اشیاء بسیار جذاب ، تاریخی و با ارزشی در این موزه میباشد. که نشان از دوره‌های مختلف تاریخ دارند. موزه شوش در سال ۱۳۴۵ ایجاد شده است.

موزه شوش

رود کرخه

این رودخانه بعد از کارون و سفیدرود بزرگ‌ترین رودخانه ایران میباشد. که از کوه‌های زاگرس سرچشمه گرفته و بعد از گذر از شهر اندیمشک به شهر شوش رسیده است. بزرگ‌ترین سد آبی ایران بر روی این رودخانه خروشان قرار گرفته. رود کرخه در انتهای مسیر خود در ایران در ۴۰ کیلومتری شمال اهواز وارد خاک عراق شده است.

پارک ملی کرخه

پارک ملی کرخه منطقه حفاظت‌شده‌ای میباشد که رودخانه کرخه از داخلش عبور میکند. در سمت شمال این پارک تپه‌های ماهور و در قسمت جنوب آن دشت میباشد.

رود کرخه شوش

رودخانه شاوور

رودخانه‌ی زیبای شاوور یکی از قدیمی‌ترین رودخانه‌های ایران میباشد ، که از میان شهر شوش عبور کرده است. وجود پوشش گیاهی بومی و خودرو در اطراف آن زیبایی بی نظیری را خلق کرده است.

رود خانه شاوور شوش

صنایع‌دستی 

شهر شوش شامل انواع شیرینی‌ها و خوراکی‌ها و انواع صنایع‌دستی که حاصل هنر دستان زنان بومی میباشد. اصلی‌ترین سوغات شهرهای جنوب خرما و ماهی میباشند.

کپو بافی نیز یکی از رشته‌های صنایع‌دستی خاص و بومی شوش میباشد. “کپو” با پیچاندن ساقه‌های جوان نخل به دور ساقه‌های کرتک ساخته می‌شود. کامواهای رنگارنگ را دور کپوها می‌پیچند و با نظمی خاص آن‌ها را کنار هم قرار داده تا ظرف‌های زیبایی به وجود آید. بانوان بومی منطقه با حصیربافی و کپو بافی انواع طبق، بادبزن دستی، تهیه میکنند.

همچنین معرق چوبی هم یکی دیگر از صنایع‌دستی معروف مردم شوش میباشد. اره‌ی ریز کمانی در کنار قطعات بزرگ و کوچک چوبی آثاری بی نظیری را خلق میکند.

صنایع دستی شوش

مکان 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا