تور
استان مازندرانایرانگردیسواد کوه

آبشار گزو ؛ زیباترین آبشار در سواد کوه

در دل جنگل‌های انبوه مازندران آبشارهای زیبا و متنوع دیده می‌شوند که یکی از آنها آبشار گزو است. این آبشار یکی از بهترین مقاصد طبیعت‌گردی در شمال کشور است و روز خاطره‌انگیزی برای گردشگران به ارمغان می‌آورد. استان زیبای مازندران جاذبه‌های گردشگری فراوان از جمله جنگل دریا آبشار چشم رودخانه و… دارد و در تمام ایام سال مورد بازدید قرار می‌گیرد. در مجله گردشگری دوباره سفر با آبشار زیبای گزو و ویژگی‌های آن بیشتر آشنا خواهید شد.

معرفی آبشار گزو

آبشار باشکوه گزو از جاذبه‌های دیدنی سوادکوه است و در جنگل سرسبز لفور قرار دارد. این آبشار دیدنی در واقع از دو آبشار تشکیل شده که آبشار اول دارای ۵ متر ارتفاع و آبشار دوم حدود ۴۳ متر ارتفاع دارد. به طور کلی این آبشار ۴۸ متر ارتفاع دارد و در پایین آن یک حوضچه پرآب دیده می‌شود. گردشگران در روزهای گرم تابستان و بهار در این حوضچه آبتنی می‌کنند و از طبیعت بکر منطقه لذت می‌برند. پس از آن که حوضچه پر شد رودخانه‌ای از آن در دل جنگل‌های هیرکانی جاری می‌شود.

مسیر دسترسی به آبشار کمی سخت است؛ اما در طول مسیر با مناظر فوق‌العاده زیبا و درختان سر به فلک مواجه می‌شوید و حوصله‌تان سر نمی‌رود. در مسیر درختانی همچون ازگیل، لیلکی، ممرز، راش، انجیلی و… به همراه میوه‌های وحشی وجود دارند که چشم‌انداز فوق‌العاده زیبایی به وجود آورده‌اند. علاوه بر پوشش گیاهی متنوع حیوانات زیادی در اطراف آبشار زندگی می‌کنند که از بارزترین آنها می‌توان به گرازها اشاره کرد. البته جای نگرانی وجود ندارد چرا که حیوانات به انسان‌ها نزدیک نمی‌شوند.

معرفی آبشار گزو مازندران

جاهای دیدنی اطراف آبشار گزو

علاوه بر آبشار جاهای دیدنی دیگری در جنگل لفور وجود دارند که بازدید از آنها بسیار توصیه می‌شود. این جاذبه‌ها عبارت‌اند از:

سد و دریاچه لفور

در جنگل لفور سد و دریاچه‌ای به همین نام وجود دارد که به آن سد صالحی مازندرانی نیز گفته می‌شود. سه رودخانه آذررود، کارسنگ‌رود و اسکلیم روهار به این سد سرازیر می‌شوند. از آب سد جهت تأمین آب مردم محلی و حفظ آب رودخانه‌ها استفاده می‌کنند. در دریاچه سد آبزیانی مانند ماهی سرخ باله، ماهی سفید رودخانه‌ای و ماهی زردپر زندگی می‌کنند و گردشگران می‌توانند از تفریح ماهیگیری در این منطقه برخوردار شوند. چشم‌انداز بسیار زیبایی در اطراف دریاچه وجود دارد و هوای پاک آن فرصتی برای گردشگران به وجود می‌آورد تا یک نفس راحت بکشند. حیواناتی مانند خرگوش، گربه‌سانان، اسب، گراز… در اطراف سد دیده می‌شوند. این جاذبه طبیعی در منطقه دیوتک واقع شده است.

پل ورسک

از شاهکارهای مهندسی دوران پهلوی پل ورسک را می‌توان نام برد که در روستایی با همین نام ساخته شده است. در بین دو کوه مرتفع بنا شده و در مسیر سوادکوه قابل مشاهده است. این پل جزئی از راه‌آهن تهران به شمال محسوب می‌شود.

امامزاده گزو

حین بازدید از آبشار گزو می‌توانید از یکی از زیارتگاه‌های آن به نام امامزاده گزو زیارت کنید. این امامزاده از قداست خاصی برای مردم محلی برخوردار بوده و بسیاری از مراسم‌های مذهبی در آن برگزار می‌شوند. با نام امامزاده برادران نیز شناخته می‌شود و یکی از بخش‌های لذت‌بخش در سفر به سوادکوه است.

آبشار گزو

آبشار هفت تیرکن

از دیگر آبشارهای معروف جنگل هیرکانی لفور می‌توان هفت آبشار یا آبشار هفت تیرکن را نام برد. این جاذبه گردشگری از ۷ آبشار کوچک و بزرگ تشکیل شده که به‌صورت پلکانی به یک حوضچه وسیع می‌ریزند و پس از پر شدن در جنگل جاری می‌شوند و رودخانه زیبایی به وجود می‌آورند. بزرگ‌ترین آبشار آن حدود ۹ متر ارتفاع دارد. برای شنا و آبتنی مناسب است و در بین گردشگران محبوبیت زیادی دارد. برای بازدید از این جاذبه باید به روستای تیرکن در غرب سوادکوه بروید.

شهر آلاشت

قبل از رسیدن به آبشار دیدنی گزو پیشنهاد می‌شود از شهر آلاشت دیدن کنید. این شهر آب و هوای مطبوع و طبیعت دلپذیری دارد. گردشگران زیادی در آن به تفریح مشغول می‌شوند. دارای مکان‌های دیدنی مانند رصدخانه، زادگاه رضا پهلوی و مسجد تاریخی امام حسین است که بازدید از آنها می‌تواند جالب باشد.

مراتع کالبوشت

یکی دیگر از زیباترین جاهای سرسبز سوادکوه متعلق به مراتع کالبوشت است که در نزدیکی آبشار هفت تیرکن قرار دارد. ویژگی این جاذبه وجود پوشش طبیعی و گونه‌های جانوری متنوع است. انواع درختان مانند توسکا، کلهو، ازگیل و… در این دشت‌های وسیع به چشم می‌خورند و پرندگان زیبا و خوش‌آواز را در آسمان آن قابل مشاهده هستند.

روستای چرات

سوادکوه روستاهای بسیار زیبایی دارد که یکی از آنها روستای چرات است. این روستای سرسبز از مراتع انبوه و زیبا برخوردار بوده و دارای یک آبشار و رودخانه شگفت‌انگیز است. جاذبه‌های دیگری همچون چشمه‌های متعدد، غارهای مخوف و حمام ۲۰۰ ساله دارد که برای گردشگران بسیار جذاب هستند.

روستای چرات در کنار آبشار گزو

بهترین زمان سفر به آبشار گزو

اواسط بهار تا اواسط پاییز به‌عنوان بهترین زمان سفر به آبشار شگفت‌انگیز گزو است. در فصل تابستان هوای منطقه شرجی بوده و چندان خوشایند نیست. به‌خصوص که نیاز است تا آبشار پیاده‌روی کنید و آزاردهنده است. طبیعت رنگارنگ سوادکوه در فصل پاییز مناظر بکر و بسیار زیبایی اطراف آبشار به وجود می‌آورد و تماشای آن بسیار لذت‌بخش خواهد بود. جنگل در فصل زمستان بسیار سرد بوده و وقت مناسبی برای بازدید از آبشار نیست. با این اوصاف طبیعت در هر فصل زیبایی‌های منحصربه‌فرد خود را دارد و با توجه به علاقه و شرایط خود می‌توانید در تمام ایام سال به این منطقه سفر کنید. قبل از آن که وارد جنگل شوید حتماً آب و هوای سوادکوه را بررسی کنید و در صورت بارندگی حواستان را جمع نمایید.

نکات مهم برای سفر به آبشار گزو

  • آبشار مسیر نسبتاً دشواری دارد و حدود یک ساعت باید پیاده‌روی کنید. در نتیجه بهتر است از همراهی افراد سالمند و کودکان خودداری نمایید.
  • در زمان بارندگی ممکن است با مشکلات جدی روبرو شوید و زمان مناسبی را برای سفر خود انتخاب کنید.
  • تجهیزات مناسب پیاده‌روی در جنگل مانند کفش مناسب، کوله‌پشتی، خوراکی، آب آشامیدنی، عینک آفتابی، ضد آفتاب، کلاه، دارو، لباس مناسب و جعبه کمک‌های اولیه همراه داشته باشید و از بردن وسایل غیرضروری خودداری کنید.
  • در صورت قصد کمپ زدن در جنگل لباس اضافه با خود داشته باشید.
  • طبیعت سوادکوه بکر هست و از آلوده کردن آن جداً خودداری کنید.
  • از جاده لفور تا جاده اصلی ۱۸ کیلومتر آسفالت نشده است و باید از سلامت لاستیک و خودروی خود اطمینان حاصل کنید.

نقشه و مسیر دسترسی به آبشار گزو

آبشار زیبای گزو در استان مازندران، شهرستان سوادکوه، بخش شیرگاه، ۲۵ کیلومتری شهر زیر آب و منطقه دیوتک واقع شده است. برای رسیدن به آبشار دو مسیر وجود دارد که عبارت‌اند از:

مسیر اول: در صورت حرکت از سمت تهران از طریق جاده فیروزکوه به سمت شیرگاه حرکت کنید. پس از آن از راه جاده لفور و جاده کارسنگ به جنگل لفور وارد شوید. در این هنگام با یک جاده خاکی به طول ۱۸ کیلومتر مواجه می‌شوید. مسیرهای متعددی در طول راه وجود دارند که یکی از آنها تابلوی امامزاده گزو را نشان می‌دهد و باید آن را دنبال کنید. در پارکینگ امامزاده خودرو خود را پارک کنید و حدود نیم ساعت پیاده‌روی کنید تا به آبشار برسید. مسیر پیاده‌روی دارای شیب نسبتاً تند است و باید خیلی مراقب باشید.

مسیر دوم: در ۵ کیلومتری شهر زیر آب از طریق مسیر جمشیدآباد به سمت جاده لنفور و کارسنگ حرکت کنید. باقی راه را همانند مسیر اول ادامه دهید. در مسیر سفر به آبشار گزو از طبیعت و زیبایی‌های شهر مازندران لذت خواهید برد و مبهوت مناظر اطراف می‌شوید. استفاده از گوگل مپ می‌تواند راه را به شما نشان دهد.

آبشار گزو

اقامتگاه های اطراف آبشار گزو

اقامتگاه‌های محلی و بوم‌گردی، کلبه‌های جنگلی و ویلاها محل‌های مناسب برای اقامت در سفر به آبشار هستند. در نزدیکی امامزاده گزو کلبه اجاره‌ای وجود دارد و نزدیک‌ترین محل اقامت به آبشار شناخته می‌شود. در صورت عدم تمایل به اقامت در محل‌های ذکر شده می‌توانید به شهرهای زیر آب، پل سفید و قائم‌شهر بروید و یک هتل یا سوئیت اجاره کنید. یکی از پرطرفدارترین راه‌های اقامت کمپینگ است که معمولاً برای سفرهای یک‌روزه مناسب است. طبیعت اطراف سد لفور محل هموار و مناسبی برای کمپ دارد و می‌توانید شب را در جنگل سپری کنید. برای اقامت در شب حتماً تجهیزات و امکانات لازم مانند چادر را به همراه داشته باشید.

تفریحات آبشار گزو

جنگل لفور با آب و هوای بی‌نظیر و طبیعت بکر خود ساعت‌ها شما را مبهوت و انگشت به دهان می‌گذارد. مسیر پیاده‌روی تا آبشار یکی از تفریحات در این منطقه است که با استقبال بی‌نظیر گردشگران مواجه می‌شود. در طول مسیر خود می‌توانید با دوربین عکاسی از لوکیشن‌های فوق‌العاده استفاده کنید و عکس‌های شگفت‌انگیزی به ثبت برسانید. یکی از رایج‌ترین تفریحات در این منطقه شنا و آب‌تنی در حوضچه‌های آبشار است. به‌خصوص در فصل تابستان که هوا شرجی و گرم است و علاوه بر تفریح راه خوبی برای فرار از گرما به شمار می‌رود. برای آن که سفرتان خاطره‌انگیز شود با خانواده یا دوستان سفر کنید و چند روزی را به دور از آلودگی و هیاهوی شهر به سر ببرید.

سخن پایانی

آبشار گزو یکی از تماشایی‌ترین جاهای دیدنی سوادکوه است و تا ساعات طولانی شما را سرگرم می‌کند. بازدید از این جاذبه زیبا بسیار دلچسب بوده و هر زمانی که خواستید می‌توانید به آن سفر کنید. در این مقاله با ویژگی‌ها و شرایط این آبشار دیدنی آشنا شدید. پیشنهاد می‌شود هنگام مسافرت به مازندران از بازدید این جاذبه شگفت‌انگیز غافل نشوید.

مقالات بیشتری بخوانید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا