اسکله بریس ؛زیباترین اسکله صخره ای
چابهار با جاذبههای گردشگری خود یکی از پرطرفدارترین مناطق توریستی کشور است. اسکله بریس از محبوبترین جاذبههای چابهار بوده که شما از طریق آن میتوانید از سواحل خلیج فارس دیدن کنید. بکر بودن ساحل بریس و چشماندازهای زیبای آن موجب شده تا گردشگران زیادی از داخل و خارج از کشور به دیدن آن بروند. با مجله گردشگری دوباره سفر همراه شوید تا شما را با اسکله بریس و زیباییهای ساحل آن آشنا کنیم.
معرفی اسکله بریس
اسکله دیدنی بریس در زیباترین سواحل دریای مکران واقع شده و از محبوبترین اسکلههای نزدیک به چابهار شناخته میشود. همچنین از فعالترین اسکلههای ماهیگیری در استان سیستان و بلوچستان است که قایقهای رنگارنگ زیادی در اطراف آن وجود دارند. گردشگران با سفر به ساحل زیبای بریس و رفتن به اسکله میتوانند تردد مداوم قایقها و لنجهای صیادی را از نزدیک مشاهده کنند. اسکله بریس را با عنوان ساحل تراسی نیز میشناسند.
تماشای طلوع و غروب آفتاب در این اسکله یکی از مهمترین دلایلی است که گردشگران را به خود جلب میکند. این اسکله با بندر چابهار ۶۰ کیلومتر فاصله دارد و جادههای مناسبی برای دسترسی به آن فراهم شدهاند. مردم خونگرم چابهار فرصتی را برای گردشگران در اسکله و ساحل بریس به وجود آوردهاند تا با قایقسواری در دریا از چشماندازهای اطراف نهایت بهره را ببرند. مردم این منطقه اغلب به ماهیگیری مشغول هستند. قایقها و لنجهای بریس برای صید به سمت اقیانوس هند حرکت میکنند.
با قرار گرفتن در اسکله بریس نظارهگر پدیده موج فشان خواهید بود. در این پدیده موج دریا با فشار بالا از بین سوراخهای سنگهای ساحلی به سمت بالا پاشیده میشود. اسکله تماشایی بریس از دو قسمت تشکیل شده که یک قسمت آن مخصوص پهلوگیری قایقها و لنجها است و قسمت دیگر برای تماشای ساحل و مناظر اطراف به کار میرود. متأسفانه امکانات رفاهی این منطقه محدود هستند و بهتر است قبل از سفر اقلام موردنیاز خود را تهیه کنید.
جاذبههای اطراف اسکله بریس
چابهار جاهای دیدنی زیادی دارد که در اطراف اسکله بریس میتوانید از جاذبههای زیر دیدن کنید:
جاده ساحلی بریس
از زیباترین جاهای دیدنی این منطقه شناخته میشود که از ابتدای آن میتوانید پدیده موج فشان را مشاهده کنید. در اطراف این جاده ساحلی صخرههایی به چشم میخورند که حفرههای آنها طی سالهای طولانی در اثر فرسایش ایجاد شدهاند و با برخورد امواج دریا صحنه شگفتانگیزی را پیش روی شما قرار میدهند.
تالاب صورتی لیپار
در حوالی ساحل بریس یکی از شگفتانگیزترین تالابهای دنیا به نام تالاب صورتی لیپار قرار دارد. رنگ صورتی این تالاب باعث شده از دیگر تالابها متمایز شود و توجه گردشگران خارجی زیادی را به خود جلب کند. در این تالاب ۲۴ گونه سختپوست و 85 نوع ماهی زندگی میکنند. پلانکتونهایی نیز در این تالاب وجود دارند که باعث صورتی شدن رنگ تالاب شدهاند.
کوههای مریخی بریس
در اطراف روستای بریس شاهد یکی دیگر از جاهای دیدنی چابهار خواهید بود. کوههای رسوبی که در گذشته زیر زمین پنهان بودهاند به مرور زمان در اثر بارش فراوان باران سر از زمین بیرون آوردند. کوه های مریخی بریس دارای حداقل ۵ متر و حداکثر ۱۰۰ متر ارتفاع هستند و حدود ۵ میلیون سال قدمت دارند.
روستای بریس
اسکله بریس در نزدیکی روستایی با همین نام قرار گرفته است. روستای بریس از بزرگترین روستاهای استان سیستان و بلوچستان به شمار میرود و ۱۰ متر بالاتر از سطح دریا قرار گرفته است. این روستا از مناطق محروم سیستان و بلوچستان است که متأسفانه به آن رسیدگی نمیشود. قدمت روستای بریس به ۵۰۰ سال میرسد و در دهانه خلیج کوچک قرار گرفته است. مردمان روستا از طریق ماهیگیری امرار معاش میکنند.
صخره بریس
در امتداد ساحل و اسکله بریس صخره بلندی دیده میشود که سوی دیگر آن مشرف به دریا است. با قرار گرفتن بر روی این صخره میتوانید چشمانداز زیبایی از دریا و اسکله را مشاهده کنید. شایان ذکر است این صخره به دلیل فرسایش زیاد پر از شکاف است و باید با احتیاط بر روی آن قدم بردارید. هنگام وزش شدید باد از رفتن به صخره بریس به خصوص حرکت در لبههای آن خودداری کنید. همچنین تماشای طلوع و غروب خورشید از صخره بریس لحظات فراموش نشدنی را برایتان رقم میزند.
بهترین زمان سفر به اسکله بریس
امکان بازدید و سفر به اسکله بریس در تمام فصول سال وجود دارد و خبری از گرمای طاقتفرسا و سرمای شدید در آن نیست. بالاترین دما در این منطقه ۳۶ درجه و کمترین دما ۱۶ درجه ثبت شده است. با این حال بهترین زمان برای سفر به بریس اواخر پاییز تا اواسط بهار است. اسکله در مرداد ماه طوفانهای استوایی خود را تجربه میکند و قدرت بالای وزش باد ممکن است موجب آزار گردشگران شود.
تفریحات اسکله بریس
اسکله بریس موقعیت جغرافیایی فوقالعادهای دارد که گردشگران میتوانند از تفریحات متنوع آن استفاده کنند:
قایقسواری
بهعنوان محبوبترین تفریح در چابهار شناخته میشود. با توجه به این که همه گروههای سنی میتوانند از تفریح قایقسواری استفاده کنند درخواست زیادی دارد. قایقسواری در غارهای آرام یا خروشان به عهده خودتان است.
ماهیگیری
در اسکله بریس قایقهای زیادی وجود دارند که با هماهنگی با ناخدای یکی از این قایقها میتوانید راهی دریا شوید. شاید به نظرتان ماهیگیری تفریح سادهای به نظر برسد؛ اما زمانی که ماهی به قلاب میافتد لحظات هیجانانگیزی را تجربه خواهید کرد. افراد در هر گروه سنی میتوانند ماهیگیری کنند.
موجسواری
از هیجانانگیزترین تفریحات در ساحل بریس موجسواری است که معمولاً توسط موجسواران حرفهای انجام میشود. همچنین تفریحات متنوعی در سواحل چابهار وجود دارند و با توجه به حرفهای بودن خودتان میتوانید یکی از آنها را برای انجام موجسواری انتخاب کنید.
غواصی
یکی دیگر از تفریحات آبی چابهار غواصی است؛ اما در ساحل بریس لوازم و امکانات غواصی وجود ندارد. در نتیجه پیشنهاد میشود برای غواصی به کلبه غواصی در چابهار مراجعه کنید و همراه با تیم حرفهای از زیباییهای زیر دریا دیدن کنید.
فوتبال ساحلی
ساحل بریس مکان مناسبی برای تفریح فوتبال ساحلی است. فوتبال ساحلی از فوتبال چمن و سالن دشوارتربوده؛ اما هیجان بیشتری دارد.
والیبال ساحلی
یکی دیگر از تفریحات ساحلی بریس والیبال است که در کرانه دریای مکران میتوانید آن را تجربه کنید. این ورزش تفریحی در دو تیم دونفره برگزار میشود و پریدن روی شن و ماسه شما را هیجانزده خواهد کرد.
نکات بازدید از اسکله بریس
پیش از سفر به اسکله بریس بهتر است به نکات زیر توجه کنید:
- ساحل بریس از امکانات ضعیفی برخوردار بوده و تنها دارای چند فروشگاه کوچک و سرویس بهداشتی است؛ بنابراین هر چیزی که نیاز دارید باید از قبل آماده کنید و همراه خود ببرید.
- در اطراف اسکله صخرههای بلندی وجود دارند که بهخاطر فرسایش زیاد توخالی و پر از شکاف شدهاند. از این رو نباید به لبه صخرهها خیلی نزدیک شوید.
- زمانی که پدیده موج فشان در حال وقوع است نباید به حفرهها نزدیک شوید. آب با فشار زیاد و ناگهانی از حفره به بیرون پرتاب میشود و ممکن است به شما آسیب برساند.
- برای اقامت، استراحت و صرف غذا به روستای بریس بروید. امکانات روستا بسیار محدود بوده که برای استفاده از آنها باید از قبل هماهنگ کنید.
- برای آشنایی با بخشهای مختلف ساحل بریس سعی کنید از راهنمای محلی کمک بگیرید.
اقامت در سفر به اسکله بریس
در صورتی که برای سفر به اسکله بریس برنامهریزی کردید برای اقامت باید به روستای بریس وارد شوید. این روستای زیبا دارای ویلا و اقامتگاههای بومگردی است. اقامتگاه بومگردی بریس دارای ۶ اتاق بوده و برای ۵۰ نفر ظرفیت دارد. این محل در تمام روزهای سال آماده پذیرایی از گردشگران عزیز است و به سرو انواع غذاهای محلی و سنتی آن مانند تنورچه، بت ماش، تباهگ، تخلان و کراهی میگو میپردازد. همچنین دارای پارکینگ اختصاصی بوده و برای گردش در منطقه میتوانید از راهنمای محلی اقامتگاه استفاده کنید. اقامتگاه بومگردی بریس با اسکله ۳ کیلومتر فاصله دارد و اقامتگاههای دیگری نیز وجود دارند که فاصله آنها تا اسکله بیشتر است. همچنین اگر تمایل دارید در هتل اقامت کنید باید به چابهار و دیگر شهرهای سیستان و بلوچستان مراجعه نمایید.
مسیر دسترسی به اسکله بریس
اسکله بریس در استان سیستان و بلوچستان و ۶۰ کیلومتری شرق بندر چابهار قرار دارد. برای رفتن به این اسکله زیبا اول باید به شهر چابهار وارد شوید و پس از طی ۶۰ کیلومتر مسیر خود را به سمت شرق ادامه دهید. پس از آن به روستای بریس میرسید که از طریق تابلوهای راهنما میتوانید راه اسکله را پیدا کنید. جاده ساحلی بریس از زیباترین جادهها است که به دلیل دور افتاده بودن از لطف مسئولان محروم شده و مورد بیتوجهی واقع شده است.
با این حال یکی از زیباترین و منحصربهفردترین جادههای ایران محسوب میشود و شما میتوانید از مشاهده دریای مکران، صخرههای پر پیچ و خم و پدیده موج فشان لذت ببرید. امکان سفر به چابهار به سه روش هوایی، ریلی و جادهای وجود دارد و با توجه به شرایط و خواسته خودتان میتوانید یکی از این راهها را انتخاب کنید. با این حال مسافرت با خودروی شخصی و توقف در طول مسیر و مشاهده مناظر بکر لذت دیگری دارد. همچنین در صورت تمایل میتوانید در تورهای چابهار شرکت کنید و با هزینه مناسب از سفر و بازدید ساحل و اسکله بریس بهرهمند شوید.
سخن پایانی
اسکله بریس از تماشاییترین جاذبههای جنوب کشور است و سفر به آن شما را با طبیعت متفاوتی از ایران آشنا میکند. دیدن صخرههای بلند، موجهای خروشان و سواحل ماسهای سفر فراموش نشدنی و خاطرهانگیز برایتان به ارمغان میآورد. در سفر به چابهار بازدید از ساحل و اسکله بریس را فراموش نکنید.