تور
آسیاجهانگردیکامبوج

آشنایی با معبد انگکور وات

 معبد انگکور وات یکی از معابد شگفت انگیز و اسرار آمیز دنیاست که در کشور کامبوج واقع شده است. جالب است بدانید که این معبد بزرگترین معبد تک مذهبی در دنیا به شمار می رود و در داخل خود نیز معابد و مکان‌های دیدنی شگفت انگیزی جای داده است که بعد از میلاد مسیج ایجاد شده است. در هنگام بازدید از  معبد انگکور وات می‌توانید از مشاهده معماری‌های اصلی دوران خمری شگفت زده بشوید! در ادامه از مجله دوباره سفر قصد داریم به تاریخچه، راهنمای سفر و شگفتی‌های آنکگو وات بپردازیم.

تاریخچه  معبد انگکور وات

بعد از میلاد مسیح و در اوایل قرن دوازدهم و در دوران حکومت سوریاوارمن در آنکگو وات، مبعد آنکگو وات ساخته شد. جالب است بدانید که بعد از ساخت این مبعد، ابتدا آن را به خدای ویشنو متعلق کردند؛ اما بعد از گذشت زمان و با پیدایش آیین بودا، این مبعد به معبد بودایی تغییر کرد. لازم به ذکر است مردم منطقه آنگکو وات بر این باور هستند که این معبد در یک روز و توسط معماری الهی ساخته شده است.

طبق مطالعات و نظریات مختلف، بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که این معبد بعد از مرگ سوریاوارمن دوم به صورت ناتمام به پایان رسیده است. جالب است بدانید که در تاریخچه این معبد، اتفاقات ناگواری نیز مشاهده می‌شود. به عنوان مثال در سال 1177 یعنی 27 سال بعد از مرگ سوریاوارمن دوم، این معبد به دست چم ها به غارت برده شد و آسیب‌های قابل توجهی به این معبد وارد کردند. اما نکته قابل توجه در مورد  معبد انگکور وات این است که بعدا توسط وارمن هفتم به صورت کامل بازسازی شد تا بتواند پایتخت و حکومت جدید خود را در  معبد انگکور وات ایجاد کند.

تاریخچه معبد آنگکور وات

معماری معبد

در ساخت این معبد جالب است بدانید که از هیچ دستگاهی استفاده نشده است. برای ساخت این معبد فقط از ماسه سنگ بهره گرفته شده است و بیش از 30 هزار کارگر و هزار فیل در ساخت این معبد دخیل بوده اند. لازم به ذکر است که این مبعد بر خلاف سایر معبدهای دوران امپراتوری خمری به سمت غرب ساخته شده است؛ چرا که سوریاوارمن دوم قصد داشت این معبد را به گونه ای طراحی کند که قبر خود را در داخل آن جای دهد.

برای اثبات این موضوع باستان شناسان ظرفی را در مرکز این مبعد پیدا کردند که نشان دهنده دنیای مردگان است و همچنین با بررسی چینش‌ها و نقاشی‌های موجود در روی سنگ‌های مبعد نشان می‌دهد که این معبد برای آرامگاه ایجاد شده است. از دیگر شگفتی‌های  معبد انگکور وات می‌توان به وجود 5 برج در معبد، قرار گیری معبد در یک تراس  مرتفع تر از شهر، قرار گیری طاق ها و راهروها در هر برج و عدم استفاده از هیچ دستگاهی برای ساخت آن اشاره کرد.

انگکور وات در دوران معاصر

همانطور که مطالعه کردید، در دهه 70 و 80 میلادی و با شروع جنگ‌های داخلی و حکومت خمرهای سرخ، ساخت معبد آنکگو وات به صورت ناتمام باقی ماند. نکته قابل توجه در مورد این جنگ ها، عدم ورود خسارت‌های سنگین به معبد بوده است. لازم به ذکر است که با شروع دهه 1990، بازسازی و مرمت این معبد شروع شد و در سال 1992 سازمان یونسکو این معبد را به عنوان میراث جهانی به ثبت رساند. اما سازمان یونسکو برای حفاظت از این معبد، آن را به لیست سازمان جهانی در خطر نیز اضافه کرد؛ چرا که در جنگ‌های داخلی در دهه‌های گذشته به این معبد بی توجهی شده بود.

در این راستای این اقدام در سال 2004 با کمک کارشناسی و مالی کشورهای مختلف از جمله فرانسه، ایتالیا، چین، هندوستان، ژاپن و اندونزی این معبد به صورت کامل مرمت و بازسازی شد و به همین دلیل یونسکو این معبد را از لیست میراث جهانی در خطر خارج کرد. لازم به ذکر است که امروزه  معبد انگکور وات به یکی از جاذبه‌های گردشگری و توریستی در کامبوچ تبدیل شده است و سالانه گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند. جالب است بدانید که طبق گزارشی که وزارت گردشگری کامبوج ارائه کرده است، بیش از 57 درصد گردشگرانی که به این کشور سفر می‌کنند، از  معبد انگکور وات بازدید می‌کنند.

انگکور وات در دوران معاصر

راهنمای سفر به آنگکور وات

اگر قصد سفر به آنگکو وات را دارید باید با یکسری قوانین و مجوزهای لازم آشنا باشید. همه افرادی غیربومی که قصد ورود به آنکگو وات را دارند، باید مجوز ورود را دریافت کنند. لازم به ذکر است که هزینه مجوز برای ورود به این معبد در یک روز 37 دلار، برای سه روز 62 دلار و برای یک هفته 72 دلار است. در داخل معبد نیز می‌توانید با کرایه کردن توک توک از تمامی معابر و اطراف این شهر به صورت کامل بازدید کنید. البته روش‌های دیگری نیز وجود دارد، اما مقرون به صرفه ترین روش برای بازدید از معبد آنکگو وات کرایه توک توک است. ناگفته نماند که بعد از دریافت مجوز شما می‌توانید از ساعت 5 بعد از ظهر به این معبد بروید.

جاهای دیدنی آنگکور وات

همانطور که اشاره کردیم، در دل آنگکو وات چندین معبد و مکان‌های شگفت انگیز دیگری نیز وجود دارد که در ادامه به معرفی هر کدام از این مکان‌ها می‌پردازیم:

1. معبد انگکور وات

معبد آنکگو وات در دوران حکومت سوریاوارمن دوم ایجاد شده است و از بزرگترین هرم قاره آسیا نیز به شمار می‌رود. این هرم دارای ارتفاع بالای 61 متر است و در چندین لایه تقسیم بندی شده است. لازم به ذکر است که در مرکز این معبد شما می‌توانید با 4 برج به شکل گل نیلوفر آبی رو به رو شوید. ناگفته نماند که بزرگترین معبد موجود در آنگکو وات، همین معبد است و به خاطر همین، نام این منطقه از این مبعد الهام گرفته شده است.

2.معبد بایون (Bayon)

معبد بایون که با دستور جایاوارمان هفتم ایجاد شده است، دارای 54 برج است. لازم به ذکر است که در طراحی این معبد از 216 صورت استفاده شده است. برای مشاهده بهتر این چهره ها باید در زمانی که خورشید در حال درخشیدن است، از این معبد بازدید کنید. بنابراین بهترین زمان بازدید از این معبد بعد از طلوع آفتاب و یا در پایان بعد از ظهر است. از شگفتی‌های این معبد نیز می‌توان به طراحی آن اشاره کرد؛ چرا که در دو سطح مستطیلی ایجاد شده است و سطح سوم آن به صورت دایره ای است.

جاهای دیدنی آنگکور وات

3.معبد تاپروم (Ta Prohm)

یکی از محبوب ترین معابدی که در آنکگو وات وجود دارد و حتی در فیلم‌های مختلف سینمایی به عنوان لوکیشن از آن استفاده شده است، معبد تاپروم است. این مبعد در یک فضای جنگی با درختان بسیار زیادی واقع شده است و بهترین زمان برای بازدید از این معبد، اوایل صبح زود است، چرا که بعد از گذشت زمان، انبوهی از مردم برای بازدید از این معبد هجوم می‌آورند. لازم به ذکر است که معبد تاپروم در فیلم‌های سینمایی تایم رایدر و مهاجم مقبره به عنوان لوکیشین نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

4.الفنت تراس

الفنت تراس ایوانی به طول 305 متر است که از این ایوان به عنون تماشای انواع مراسمات مختلف از جمله مراسم‌های سلطنتی استفاده می‌شده است. در طراحی الفنت تراس از شیرهای تزیینی در ایوان‌ها به کار گرفته شده است و امروزه گردشگران زیادی برای انداختن عکس‌های خاطره انگیز به این منطقه می‌آیند.

5.معبد بانتی سری

این معبد برخلاف دیگر معابد انکگو وات جزء معبدهای سلطنتی به شمار نمی رود. لازم به ذکر است که این معبد به خدای والامقام هندو اختصاص یافته است؛ چرا که جزء خدایان برتر سه گانه محسوب می‌شود. در طراحی این معبد از رنگ دانه‌های گل رز صورتی و ماسه سنگ استفاده شده است. جالب است بدانید که این معبد در 12 کیلومتری انگکو وات واقع شده است و به در زبان محلی به معنای ارگ زنان است.

جاهای دیدنی آنگکور وات

6.معبد ایست مبون

معبد ایست مبون در میان یک دریاچه مصنوعی واقع شده است، طوری که آن را به شکل یک جزیره نمایان می‌کند. جالب است بدانید که در طراحی و ساخت این معبد از سنگ کاری‌های بسیار پیچیده و هنری استفاده شده است و با بالا رفتن از سکوی مرکزی این بنا می‌توان به پیچیدگی این طراحی‌ها پی برد. لازم به ذکر است که معبد ایست مبون نیز دارای 5 برج است.

6.معبد پریه خان

یکی از بزرگترین معابدی که در آنگکو وات وجود دارد و در گذشته به عنوان دانشگاه بوداییان از آن بهره گرفته می‌شود، معبد پریه خان است. لازم به ذکر است که در گذشته در این معبد بالای هزار استاد برای دانشجویان تدریس می‌کرد. همچنین در اطراف این معبد درختان بسیار زیادی وجود دارد و باعث زیبایی و شگفتی این معبد می‌شود.

7.معبد پری روپ

معبد پری روپ که در زمان راجندروارمان در مرکز شهر ساخته شده است؛ برای مدت‌های بسیار طولانی از بین رفته بود. این معبد در 610 متری دریاچه مصنوعی با نام ایست بارای واقع شده است. برای اینکه بتوانید به بالای این معبد بروید، می‌توانید از پله‌های شیب دار این معبد که به صورت سه ردیف قرار گرفته است، به بالای هرم بروید.

معبد آنگکو وات؛ معبد خدای ویشنو

 معبد انگکور وات؛ معبد خدای ویشنو

 معبد انگکور وات که در کشور کامبوج واقع شده است، در سال 1992 به عنوان میراث جهانی در یونسکو به ثبت رسید. این معبد که به دستور سوریاوارمن دوم ساخته شده بود، ابتدا آن را به خدای ویشنو متعلق می دانستند؛ اما با پیدایش آیین بودا، این معبد به بودا تعلق گرفت. لازم به ذکر است که معماری این معبد با دیگر معابد دوران خمری متفاوت است؛ چرا که سوریاوارمن این معبد را به عنوان آرامگاه خود در نظر گرفته بود و در طراحی و نقشه‌های روی سنگ این معبد می‌توان به این نتیجه پی برد.

مقالات بیشتری بخوانید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا